IK Oden

Referat: Surahammar FK - IK Oden

Efter två inledande uddamålsförluster var det viktigt att ta en trepoängare mot Surahammar, en i och för sig svår bortamatch på deras konstgräsplan.
Vi hade lånat in Oskar Pettersson igen från Gäddeholm och han bildade trebackslinje tillsammans med Oscar och Jocke J.
Även comeback av Ali Pasandi som inte spelat match med oss på över ett år, samt debuterande målvakten Linus Rönnholm!
Dessutom tre U23-spelare på bänken: Osama, Felipe och Oliver som alla har gjort bra ifrån sig i U23 och därför fick chansen här.
Men Surahammar gjorde det svårt för oss i första halvlek med ett mycket kompakt försvarsspel. Vi hade väldigt svårt att skapa några klara chanser och det var framförallt på hörnor och frisparkar som vi kunde hota dem.
Trots stort bollinnehav för IK Oden, säkert 75-80% stod det 0-0 i paus. Och då hade dessutom Sura missat en straffspark efter dryga kvarten spelad!
Händelser i 1:a halvlek:
8' Bra hörna av Erik nickas av Hadi mot vänstra hörnet men bollen fick inte tillräcklig fart så målvakten hann dit och räddade.
12' Ny hörna av Erik nickskarvas av Oscar mot bortre där Eddie har öppet mål men han missar bollen i utmärkt läge.
15' Jocke driver upp med bollen från mittlinjen och tar sig fram till skottläge men bollen går över trots bra träff med vänstern.
16' Keyse fäller en spelare precis inne i straffområdet och det blir straffspark samt varning på Keyse som sedan fick hjärtklappning och tvingades byta.
17' Straffmiss Surahammar: Straffsparken går tätt över ribban!
19' Fint väggspel mellan Erik och Eddie som avslutas med att Eddie skjuter en halvvolley utanför
22' Inlägg av Sura mot fri spelare vid bortre stolpen men Oscar hoppar uppofrande och lyckas styra bollen till hörna, annars sannolikt mål där!
25' Frispark av Hampus som målvakten räddar men det blir retur som Ranny är först på, dock tar han i för kung och fosterland så bollen går både utanför och över från 1 meter!
32' Hörna från höger av Erik nickas bort av försvaret men Johan fångar upp bollen och skjuter , skottet blockeras och Hampus tar returen men skottet går tätt över ribban!
38' Hörna av Rasmus P som Ranny nickar och målvakten räddar
45' Hampus spelar fram Eddie som kommer fri men skjuter svagt utanför

I andra halvlek satte vi in Ali direkt och det gav resultat. Förutom att han var mycket bra på att återerövra.
Vi skapade också måmgdubbelt fler chanser men bolluschlingen ville inte in.
Men så klev Erik in i handlingarna när han gick på Oskar P:s fina djupledsboll och sköt i steget när han väl var i skottläge, mycket snyggt!
Nu var Surahammar tvungna att flytta upp spelare och det öppnade för kontringar. Och efter 20 minuter fick vi straffspark när Eddie drogs omkull. Hampus gjorde inga misstag utan satte bollen distinkt till 2-0!
Vi hade kunnat gjort fler mål men Eddie, Erik och Ali brände chanserna som vi verkligen måste sätta med bättre avstånd.
Men en skön 2-0 seger eftersom vi nu hänger på topplagen.
Till matchens lirare utser vi Oscar Olsson som höll ihop trebackslinjen på ett föredömligt sätt!
2:a halvlek
3' Ali vinner bollen på motståndarnas planhalva och spelar fram Eddie som missar den avgörande passningen till Erik som är fri i mitten
5' Erik lägger en kort hörna till Hampus som lyfter den mot bortre stolpen men ena mittbacken lyckas styra bollen till hörna med huvudet
7' Målchans efter inkast från Jocke J till Ali som skarvar vidare bollen till Eddie som skjuter på volley men målvakten räddar
8' Gult kort på nr 12 i Surahammar för tackling bakifrån
8' Hampus lägger en frispark som nickas bort av försvaret till Erik som skjuter på volley från 15 meter men bollen går högt över
9' Nr 4 i Surahammar vinner bollen av Hampus och driver i sidled, spelar lagkamrat som har fritt skottfält men Hadi slänger sig och täcker skottet, annars mycket farligt där!
12' 0-1 Oden genom Erik (assist Oskar P). Oskar P lyfter bollen till Erik som går på djupled och tar ett svårt avslut med vänsterfoten från ca 20 meter, mycket bra placerat skott då bollen sitter precis innanför högra stolpen när målvakten hade bra täckning!
15' Ali nickar fram bollen till Eddie som kommer helt fri med målvakten men skjuter utanför, ska vara mål där!
16' Eddie skarvar fram bollen till Erik som kommer fri men även han skjuter utanför i ypperligt läge!
18' Jocke J vinner bbollen och spelar fram Rasmus P som skjuter mål men det blir bortdömt för offside vilket var ytterst tveksamt
20' 0-2 Oden genom Hampus på straffspark efter att Eddie fälldes
21' Nr 17 drog på sig sitt andra gula kort i matchen och visades ut. Vi fick spela sista 25 minuterna med en man mer
27' Nr 7 Sura får ett gult kort för kraftig tackling i ryggen på Erik
29' Gult kort på Hadi för farlig tackling
35' Inlägg av Ali till Eddie som är fri och har öppet mål men skjuter över!
39' Jocke J passar fram Ali som har bra läge men skjuter utanför
40' Erik passar Hampus som har bra läge från straffområdeslinjen men skjuter mitt i famnen på målvakten